Profi szennyvíz

Profi szennyvíz

A szennyezettvíz szivattyú

2021. június 30. - profiszennyviz

A szennyvíz szivattyúk az átemelő szivattyúk családjába tartoznak, azoknak is egy speciális fajtájáról beszélünk. Ahogyan azt a neve is sejteti, a szennyezettvíz átemelését teszi lehetővé ez az eszköz. A gép eredményes munkáját nagyban befolyásolja a magasság is, ami ezeknél a szivattyúnál a víz magasságát takarja, nem pedig a kút vagy az akna paramétereit.A szennyezettvíz szivattyúk is elektromos készülékek, amiből az következik, hogy kényesek az időjárás változásra és a hőmérséklet változásra. Ezért amikor télen fagypont alá esik a hőmérséklet ezeket a készülékeket már nem lehet használni. Ebben az esetben ha nem gondoskodunk a helyes tárolásukról, akkor könnyen fagykár érheti a szivattyút.

szennyezettviz-szivattyu
Fontos, hogy lehetőleg olyan fagymentes helyen tároljuk a készüléket, ahol állandó hőmérséklet van. Mielőtt elrakjuk télre a szennyvíz szivattyúkat, figyeljünk arra oda, hogy mindenféleképpen engedjük le belőle az összes vizet. Ez azért lényeges, mert ha marad benne víz és az hideg hatására megfagy, akkor megnő a térfogata és annak az lesz a következménye, hogy ettől a szivattyú szét fog repedni.

A bejegyzés trackback címe:

https://profiszennyviz.blog.hu/api/trackback/id/tr3216608968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása