Profi szennyvíz

Profi szennyvíz

A kompakt szennyvízátemelők

2021. július 15. - profiszennyviz

kompakt szennyvízátemelő

A kompakt szennyvízátemelőket elsődlegesen beltéri felhasználásra hozták létre. Ezek a kompakt szennyvízátemelő telepek olyan berendezések, amelyek már beépítésre készen kaphatóak. Globális megoldást nyújtanak az épületek csatornaszint alatt lévő szennyvizeinek a közcsatorna hálózatába való átemelésére. A szivattyúk, tartályok és vezérlések összeállításával a lehető legkevesebb kiadás mellett könnyű beüzemelést és több éves problémamentes működést garantálnak. Az átemelő telepek kvázi akármilyen épületben használhatóak, legyen itt szó akár új építésű-, akár meglévő- vagy éppen felújítandó épületről. A kompakt szennyvízátemelő készülékeket már ezer éve használják a modern épületgépészeti rendszerekben. Az elmúlt évek során egyre nagyobb érdeklődést kapott ez a kiforrott technológia rengeteg előnyös tulajdonságának köszönhetően. Ahol esetleg a gravitációs szennyvízelvezetést nem tudjuk alkalmazni, ott tökéletes megoldást nyújtanak a nagy teljesítményű, kompakt átemelő telepek.

A szennyezettvíz szivattyú

A szennyvíz szivattyúk az átemelő szivattyúk családjába tartoznak, azoknak is egy speciális fajtájáról beszélünk. Ahogyan azt a neve is sejteti, a szennyezettvíz átemelését teszi lehetővé ez az eszköz. A gép eredményes munkáját nagyban befolyásolja a magasság is, ami ezeknél a szivattyúnál a víz magasságát takarja, nem pedig a kút vagy az akna paramétereit.A szennyezettvíz szivattyúk is elektromos készülékek, amiből az következik, hogy kényesek az időjárás változásra és a hőmérséklet változásra. Ezért amikor télen fagypont alá esik a hőmérséklet ezeket a készülékeket már nem lehet használni. Ebben az esetben ha nem gondoskodunk a helyes tárolásukról, akkor könnyen fagykár érheti a szivattyút.

szennyezettviz-szivattyu
Fontos, hogy lehetőleg olyan fagymentes helyen tároljuk a készüléket, ahol állandó hőmérséklet van. Mielőtt elrakjuk télre a szennyvíz szivattyúkat, figyeljünk arra oda, hogy mindenféleképpen engedjük le belőle az összes vizet. Ez azért lényeges, mert ha marad benne víz és az hideg hatására megfagy, akkor megnő a térfogata és annak az lesz a következménye, hogy ettől a szivattyú szét fog repedni.

A szivattyúk megfelelő elhelyezése

kerti szivattyú

Mára már majdnem minden családi házban segíti mindennapjainkat valamilyen formában egy szivattyú a kertben. Típusuktól függően fontos, hogy a ház udvarában a megfelelő módon legyenek elhelyezve. Hiszen a különböző típusú készülékek eltérő funkciókat töltenek be. A szennyvízszivattyútól kedve a felszíni szivattyúig az összes típus esetében nagyon fontos, hogy az elektromos szerkezetük óva legyen a nedvességtől és az esetleges külső behatásoktól. Ha télen és nyáron is használni kívánja szivattyúját, akkor ebben az esetbe mindenféleképpen fedett, fagymentes helyet kell neki keresni. Kutak esetében a legoptimálisabb módszer, ha egy nedvességtől óvott gépészeti aknát alakít ki, amelyben biztonságos áramellátás van biztosítva évszaktól függetlenül. Ilyenkor a legsűrűbben előforduló probléma az akna szellőztetésének a megoldása. Miközben a motor működik az hőt generál, így ebből pára keletkezik, ami a szerkezet kikapcsolását követően lecsapódik a szivattyúra. Mivel a szivattyú motorja pára ellen nincs leszigetelve, így az fokozatosan bekerül a motorba és a csapágyházba. Emiatt szükséges a megfelelő téliesítés. De abban az esetben is fontos a csapadéktól és a párától védeni a készüléket, ha csak nyári használatra van tartva

süti beállítások módosítása